Noutati juridice

Al catelea citititor esti?

ITI PLACE? FII ALATURI DE NOI CU UN LIKE!

23 august 2011

Masinile inmatriculate in Bulgaria ar putea circula in tara doar 90 de zile pe an

Lucian Dinita a spus ca aceasta propunere, precum si cele anuntate saptamana trecuta de seful Politiei Romane, Liviu Popa, urmeaza sa fie promovate la nivel legislativ.

In legatura cu unele informatii aparute in presa, potrivit carora amenzile rutiere ar putea fi acordate in functie de venitul persoanei sanctionate, Dinita a spus ca acest lucru este "exclus".

De asemenea, Dinita a spus ca nu s-a pus niciodata problema ca Politia sa aiba competente in confiscarea masinilor in urma unor contraventii si ca nici nu se va intampla acest lucru.

Seful Directiei Rutiere a precizat ca, deocamdata, acestea sunt doar propuneri, care sunt analizate la nivelul Politiei.

Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a declarat, vineri seara, la Realitatea TV, ca legislatia rutiera va suferi o serie de schimbari, respectiv amenzile pentru cetateni vor deveni mai usturatoare, insa se va elimina sistemul "inutil" cu puncte, iar permisele nu vor mai putea fi ridicate atat de usor.

Liviu Popa a spus ca penalizarea cu puncte nu este un sistem eficient, pentru ca nu a produs niciun efect dorit.

Conform Mediafax, acesta a mai afirmat ca vrea amenzi mult mai usturatoare pentru soferii ce comit nereguli la regimul vitezei, aratand ca "daca o persoana isi permite sa cumpere un bolid, poate sa-si ia si o amenda de 2.000 de euro".

Pe de alta parte, Popa a spus ca permisele de conducere nu vor mai putea fi suspendate sau ridicate atat de usor, aratand ca pentru depasirea liniei continue, de exemplu, nu trebuie sa fie necesara o astfel de masura.

Totodata, potrivit acestuia, va fi introdusa legea raspunderii obiective, dupa modelul Ungariei, care la un an dupa adoptarea actului normativ si-a redus numarul accidentelor la nivelul anului 1964. Aceasta lege prevede ca tot ce inseamna raspundere contraventionala sa cada pe proprietarul masinii cu care s-a comis neregula, indiferent de cine o conduce. De asemenea, procesul verbal prin care se constata amenda este executoriu, neputand fi contestat.

Sursa: Mediafax

0 COMENTARII:

Trimiteți un comentariu

AI O INTRABARE? ADRESEAZ-O AICI!
Reguli inainte sa ne scrii:
- Citeste cu atentie articolul
- Citeste Regulamentul Site-ului
- Nu folosi prescurtari sau abrevieri de genul mn, dak, adik, dc, etc
- Nu folosi litere mari si incearca sa adresezi o intrebare coerenta.
- Limiteaza-te la maxim 6 randuri, spatiul nu ne permite sa publicam povestile mai lungi si vor fi eliminate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...